Alljärgnevalt on toodud peamised joogivee kvaliteedinäitajad ja nende maksimaalselt lubatud piirnormid, mille suhtes hinnatakse vee sobivust inimese tarbimiseks.
Näitaja |
Maksimaalne lubatud määr |
| Raud | 0,2 mg/l |
| Ammoonium | 0,50 mg/l |
| Clostridium perfringens (sh eosed) | 0/100 ml |
| Mikroorganismide kolooniate arv (CFU) 22 °C | 1000 ml |
| Kolibakterid (arv) | 0/100 ml |
| Hägusus, värvus | 3,0 NTU |
| Alumiinium | 0,2 mg/l |
| Lõhn | Tarbijatele vastuvõetav ja ilma oluliste kõrvalekalleteta |
| Mangaan | 0,05 mg/l |
| Naatrium | 200 mg/l |
| Oksüdeeritavus (KMnO4) | 5,0 mg/l O2 |
| Lõhn | Tarbijatele vastuvõetav ja ilma oluliste kõrvalekalleteta |
| Sulfaadid | 250 mg/l |
| Vesinikuioonide kontsentratsioon (pH) | 6,5–9,5 pH |
| Elektrijuhtivus | 2500 S cm (20 °C juures) |
| Orgaaniline süsinik kokku (TOC) | Ei tohi näidata olulisi kõrvalekaldeid |
| Kloriidid | 250 mg/l |
Joogivee ohutus- ja kvaliteedinõuete, seire- ja kontrolliprotseduuride täieliku loetelu leiab vastavast õigusaktist.